Logo.fi

Meditaation hyödyt ja tiede sen takana

Tutustu siihen, miten meditaatio voi parantaa mielenterveyttäsi ja hyvinvointiasi.

ässä blogikirjoituksessa tutkimme meditaation erilaisia hyötyjä mielenterveyteen, kuten stressin ja ahdistuksen vähentämistä ja onnellisuuden lisäämistä. Perehdymme myös tieteeseen sen takana, miten meditaatio vaikuttaa aivoihin, ja annamme aloittelijan oppaan meditaatioharjoituksen aloittamiseen. Lisäksi käsittelemme erilaisia meditaatiotyyppejä ja tarjoamme vinkkejä ja tekniikoita meditaation käyttämiseen stressinpoistovälineenä.

meditaatio

Pähkinänkuoressa

 1. Meditaation erilaiset hyödyt mielenterveydelle
 2. Meditaation aivovaikutuksen tieteellinen taustatieto
 3. Opas aloittelijoille meditaatioharjoituksen aloittamisesta.
 4. Vinkkejä ja tekniikoita meditaation käyttämiseen stressinpoistovälineenä
 5. Yleiskatsaus erilaisiin meditaatiotyyppeihin ja siihen, miten valita itselle sopiva meditaatiotyyppi

5 tapaa, joilla meditaatio voi parantaa mielenterveyttäsi

Meditaatio on käytäntö, jota on käytetty vuosisatojen ajan parantamaan henkistä, fyysistä ja hengellistä terveyttä, mutta sen terapeuttiset käyttötarkoitukset tunnustetaan nyt laajemmin. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että meditaatio ei ainoastaan vähennä stressiä ja ahdistusta, vaan se voi myös tarjota terveempiä selviytymistaitoja, kun vaikeita tunteita ilmenee. Tässä on viisi tapaa, joilla meditointi voi parantaa mielenterveyttäsi:

1. Vähentää ahdistusta ja stressiä

Yksi meditaation tunnetuimmista hyödyistä on sen kyky vähentää stressiä ja ahdistusta. Kun harjoittelemme mindfulnessia, olemme aktiivisesti läsnä hetkessä, jolloin voimme tarkkailla ajatuksiamme ja tunteitamme ilman tuomitsemista. Tämä tietoinen tietoisuus voi auttaa meitä tunnistamaan ahdistuksen ja stressin laukaisevat tekijät ja taustalla olevat syyt.

2. Parantaa tunteiden säätelyä

Mindfulness voi olla avuksi niille, jotka kamppailevat negatiivisten tunteiden ja reaktioiden kanssa. Säännöllisen harjoittelun avulla pystymme paremmin tunnistamaan tunteemme ja sen, miten ne vaikuttavat käyttäytymiseemme. Sen jälkeen voimme oppia säätelemään tunteitamme sen sijaan, että antaisimme niiden hallita meitä.

3. Auttaa hallitsemaan masennusta

Mindfulnessin harjoittaminen on yhdistetty masennusoireiden, kuten negatiivisen ajattelun ja huonon itsetunnon, paranemiseen. Mindfulness voi auttaa meitä hyväksymään vaikeita tunteita sen sijaan, että murehdimme ja tunnemme olevamme jumissa.

4. Parantaa kognitiivisia toimintoja

Säännöllinen meditaatioharjoitus voi parantaa keskittymiskykyä, muistia ja oppimiskykyä sekä vähentää hajamielisyyttä. Tämä voi helpottaa motivaation ylläpitämistä ja tehtävien suorittamista.

5. Vahvistaa itsetuntoa

Säännöllisen harjoittelun myötä meistä tulee tietoisempia ja kykenemme paremmin hallitsemaan ajatuksiamme ja tunteitamme. Tämä puolestaan voi auttaa vähentämään epäilyksen ja epävarmuuden tunteita. Tämä voi johtaa parempaan itsetuntoon ja suurempaan itsetuntoon.

Kaiken kaikkiaan meditaatio voi olla erinomainen tapa parantaa mielenterveyttä. Säännöllisellä harjoittelulla voit oppia säätelemään paremmin tunteitasi ja parantamaan kognitiivista toimintaasi sekä vähentämään stressiä ja ahdistusta. Lisätietoja meditaatiosta ja sen hyödyistä mielenterveyteen saat [tutustumalla tähän artikkeliin.] (http://www.mentalhealth.fi/en/articles/meditation-and-mental-health)

Tiede meditaation takana: Miten se vaikuttaa aivoihin

Meditaatio on yksi vanhimmista käytännöistä, jota on käytetty vuosisatojen ajan auttamaan stressin vähentämisessä, keskittymisen parantamisessa ja selkeyden vaalimisessa. Nykyaikaisessa nopeatempoisessa maailmassamme meditaatiosta on tullut yhä suositumpi tehokas väline mielenterveyden parantamiseen.

Parempi ymmärrys meditaation taustalla olevasta tieteellisestä tutkimuksesta ja sen vaikutuksista aivoihin voi olla hyödyllistä henkilöille, jotka haluavat aloittaa oman harjoituksensa.

Meditaation ja aivojen perusteet

Meditaatio on jo pitkään yhdistetty mielen rauhoittamisen harjoittamiseen. Kahden viime vuosikymmenen aikana käytäntö on kuitenkin saanut enemmän tieteellistä vetovoimaa aivojen kuvantamistekniikoiden kehittymisen myötä. Tämän ansiosta tutkijat ovat saaneet tietoa siitä, miten meditaatio vaikuttaa aivoihin.

Näiden tutkimusten kautta olemme oppineet arvostamaan sitä, että meditaatio muuttaa aivojen rakennetta ja toimintaa. Nimittäin se lisää harmaan aineen tiheyttä alueilla, jotka ovat vastuussa oppimisesta ja muistin muodostumisesta, tunteiden säätelystä ja itsetunnosta.

Lisäksi meditaatio vaikuttaa myös alueisiin, jotka liittyvät tarkkaavaisuuteen ja itsetuntemukseen. Siksi harjoittelu voi parantaa keskittymistä, keskittymiskykyä ja yleistä selkeyden tunnetta.

Meditaation hyödyt

Meditaation aivoihin kohdistuvien vaikutusten seurauksena tekniikkaa harjoittavat henkilöt kokevat erilaisia positiivisia hyötyjä. Harjoitusta harrastavat voivat esimerkiksi tuntea olevansa emotionaalisesti paremmin yhteydessä toisiin ihmisiin sekä itseensä. Tämä voi johtaa suurempaan empatiaan, myötätuntoon ja yleiseen hyvinvointiin.

Meditaation tiedetään myös vähentävän ahdistusta ja stressitasoja. Tämä johtuu meditaation vaikutuksista aivojen stressiin ja ahdistukseen liittyviin järjestelmiin. Lisäksi harjoituksen on osoitettu vähentävän mököttämistä ja parantavan yleistä mielialaa.

Lopuksi meditaatio voi lisätä luovuutta. Erityisesti tekniikkaa harjoittavien ihmisten on osoitettu käynnistävän aivojen alueita, jotka liittyvät luovien ajatusten herättämiseen.

Miten aloittaa meditointi

Jos olet kiinnostunut aloittamaan meditaatioharjoituksen, on monia helppoja vaiheita, joilla voit aloittaa.

Ensimmäinen askel on päättää, minkälaista meditaatiota haluat harjoittaa. On olemassa monia erilaisia meditaatiomuotoja, kuten tietoinen meditaatio, ohjattu meditaatio ja transkognitiivinen meditaatio. Muutaman niistä tutkiminen sen määrittämiseksi, mikä niistä sopii sinulle parhaiten, on hyvä tapa aloittaa.

Kun olet valinnut meditaatiotyyppisi, aloita varaamalla päivittäin tietty määrä aikaa meditaation harjoittamiseen. Riippumatta siitä, onko se 10 minuuttia vai tunti, rutiinin luominen on avainasemassa sen varmistamisessa, että pysyt siinä.

Seuraava askel on löytää mukava, rauhallinen tila, jossa harjoitella. Tämä voi olla missä tahansa - makuuhuoneessa, puistossa tai toimistosi rauhallisessa nurkassa - kunhan se on paikka, jossa voit hyvin. On myös hyvä olla kasvot poispäin kaikista mahdollisista häiriötekijöistä, kun aloitat.

Jotta harjoittelusta saataisiin kaikki irti, on hyvä asettaa itsellesi tietty aikomus ennen harjoittelun aloittamista. Näin voit keskittää mielesi ja saat päämäärän, jota kohti meditoida.

Viimeinen askel on vain sukeltaa mukaan! Verkosta löytyy runsaasti resursseja, joista voit löytää ohjattuja meditaatioita, opetusvinkkejä ja muuta hyödyllistä materiaalia.

Johtopäätös

Vaikka meditaation tiede saattaa olla monimutkaista, itse harjoitus on yllättävän yksinkertainen ja sellainen, josta kuka tahansa voi nauttia. Muutaman pienen askeleen ja pienen opastuksen avulla voit alkaa kokea meditaation hyötyjä ja nähdä, miten se voi vaikuttaa myönteisesti jokapäiväiseen elämääsi.

Lisätietoja meditaatiosta ja siitä, miten se voi vaikuttaa hyvinvointiisi, saat Mielenterveyden Keskusliitto.

Meditaatio stressinpoistoon: Vinkkejä ja tekniikoita

Meditaation on osoitettu vähentävän stressiä ja siihen liittyviä oireita, kuten ahdistusta, masennusta ja fyysisiä vaivoja. Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja tekniikoita, joiden avulla voit aloittaa meditaation käytön stressin lievittämiseksi:

1. Löydä henkilökohtaiset syysi Kysy itseltäsi, miksi haluat meditoida. Ole tietoinen syistäsi ja keskity perimmäiseen tavoitteeseen eli stressin vähentämiseen. Tämä pitää sinut motivoituneena haastavina aikoina ja auttaa sinua pysymään sitoutuneena harjoitukseesi.

2. Valitse oikea ympäristö Luo ympäristö, jossa ei ole häiriötekijöitä. Etsi paikka, joka on hiljainen, mukava ja rauhallinen. Varmista, että sinua ei häiritä meditoinnin aikana.

3. Aloita hengityksen tiedostamisesta Yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista aloittaa meditaatioharjoitus on keskittyä hengitykseen. Aloita hengittämällä hitaasti ja syvään ja keskity tuntemaan, kuinka ilma liikkuu kehossasi sisään ja ulos.

4. Luo rutiini Luo säännöllinen meditaatioaikataulu ja yritä parhaasi mukaan pysyä siinä. Yritä meditoida 30 minuuttia joka päivä. Mikä tahansa meditointiin käytetty aika on hyödyllistä, vaikka se olisi vain muutama minuutti kerran tai kahdesti päivässä.

5. Kokeile erilaisia meditaatiotyylejä On olemassa monia erilaisia meditaatiotyyppejä, kuten tarkkaavainen meditaatio, ohjattu meditaatio, mantrameditaatio ja visualisointimeditaatio. Kokeile eri tyylejä, kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivan.

6. Seuraa edistymistäsi Edistymisen seuraaminen on tärkeää meditaatioharjoituksen vakiinnuttamisessa. Varmista, että panet merkille, miltä meditointi tuntuu ja millaisia muutoksia havaitset stressitasoissasi ajan mittaan.

Näiden vinkkien ja tekniikoiden avulla olet hyvässä vauhdissa kehittämässä käytäntöä, joka edistää rentoutumista ja vähentää stressiä. Onnea ja nauti matkasta!

Jos haluat lisätietoja meditaatiosta, voit tutustua tähän sivuun. Jos etsit myös kursseja ja luennoitsijoita aiheesta, tämä verkkosivusto voi auttaa sinua.

Meditaation eri tyypit ja mikä niistä sopii sinulle parhaiten

Meditaatio on ikivanha käytäntö, jota käytetään edistämään mielen ja kehon rentoutumista ja hiljaisuutta. Meditaatiota on monenlaista, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset hyötynsä. Oikean meditaatiotyypin valitseminen riippuu tavoitteistasi, elämäntyylistäsi ja mieltymyksistäsi.

Erilaiset meditaatiotyypit

On olemassa monia erilaisia meditaatiotyyppejä, mutta joitakin yleisimpiä ovat mm. seuraavat:

 • Mindfulness-meditaatio: harjoitus, jossa keskitytään nykyhetkeen ja hengitykseen ja annetaan ajatusten häipyä.
 • Mantrameditaatio: harjoitus, jossa toistetaan mantraa tai lausetta itselle mielen rauhoittamiseksi.
 • Rakastava-kiltteysmeditaatio: harjoitus, jossa lähetetään positiivisia ajatuksia ja tunteita itselle ja muille.
 • Visualisointimeditaatio: harjoitus, jossa visualisoidaan mielessään rauhallinen kohtaus.
 • Liikemeditaatio: Kehon liikuttamisen harjoittelu hitaasti ja tietoisella liikkeellä, kuten joogalla tai tai chillä.

Miten valita meditaatio

Kun valitset, mikä meditaatiotyyppi sopii sinulle, ota huomioon seuraavat seikat:

 • Mitkä ovat meditaatiosi tavoitteet? Etsitkö stressin lievittämistä, henkistä selkeyttä, emotionaalista parantumista vai jotain muuta?
 • Paljonko sinulla on aikaa omistaa meditaatioharjoitukselle?
 • Mitkä ovat mieluisia rentoutumis- ja itsetutkiskelumenetelmiäsi?

Kun olet päättänyt, minkälainen meditaatio sopii sinulle, seuraavat suomalaiset järjestöt voivat antaa sinulle opastusta ja tukea: Meditaatio.fi ja KeskeisiäPolkuja.fi.

Meditaatio on tehokas väline itsehoitoon ja hyvinvointiin. Oikeanlaisella meditaatiolla voit viljellä rauhallisempaa ja rauhallisempaa elämää.

Meditaatio liikkeellä: yksinkertaisia tekniikoita kiireiseen elämäntyyliin

Nopeatempoinen elämä voi viedä veronsa mielenterveydeltämme. Tämä pätee erityisesti nykyisen pandemian aikana. Kun päivittäiset lentomme on peruttu ja olemme todennäköisesti jumissa samassa ympäristössä, on tullut helposti ylikuormittuneeksi ja ylirasittuneeksi. Onneksi on monia strategioita, jotka voivat auttaa sinua selviytymään kiireisestä aikataulustasi. Yksi aikatehokkaimmista tekniikoista, joilla voit rauhoittua, on meditaatio. Muutaman yksinkertaisen toimenpiteen avulla voit meditoida tien päällä riippumatta siitä, kuinka kiireinen olet.

Mitä meditaatio on?

Meditaatio on henkinen harjoitus, jossa keskitytään nykyhetkeen. Se on tapa päästää irti kaikista huolista, peloista ja negatiivisista ajatuksista ja saavuttaa rentoutumisen tila. Meditaation aikana voit harjoitella hengitysharjoituksia, ohjattuja visualisointeja, mindfulnessia ja muuta. Nämä harjoitukset auttavat sinua olemaan tietoisempi kehostasi, tunteistasi ja ajatuksistasi.

Meditoinnin hyödyt liikkeellä ollessa

Meditointi liikkeellä voi tarjota lukuisia etuja fyysiselle ja henkiselle terveydellesi. Joitakin merkittävimpiä hyötyjä ovat:

 • Stressitason alentaminen
 • henkisen selkeyden parantaminen
 • Keskittymisen parantaminen
 • itsetuntemuksen parantaminen
 • itseluottamuksen parantaminen
 • Emotionaalisen vakauden parantaminen

Tekniikka meditoida matkalla

Nyt kun olemme tietoisia meditoinnin eri hyödyistä, tässä on yksinkertainen tekniikka, jota voit käyttää näiden hyötyjen hyödyntämiseen, vaikka päivittäinen aikataulusi olisi tiukka.

Vaihe 1: Etsi mukava paikka

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on löytää rauhallinen, mukava paikka, jossa voit helposti harjoittaa meditaatiota. Tämä voi olla missä tahansa toimistosi työpöydästä puistoon. Varmista vain, että valitset paikan, jossa sinua ei häiritä.

Vaihe 2: Etsi mukava asento

Kun olet löytänyt paikan, istu mukavassa asennossa. Voit istua tuolilla, maassa tai lootuksen asennossa. Minkä asennon valitsetkin, varmista, että se on mukava eikä aiheuta kipua.

Vaihe 3: Sulje silmäsi

Kun olet asettunut mukavaan paikkaan, sulje silmäsi ja keskity hengitykseesi. Hengitä hitaasti ja syvään ja keskity siihen, miltä kehosi tuntuu. Huomaa, miten rintakehäsi laajenee sisäänhengittäessäsi ja miten se hitaasti supistuu uloshengittäessäsi.

Vaihe 4: Tunnusta ajatuksesi

Kun olet keskittynyt hengitykseesi, on aika tunnustaa ajatuksesi. Ota hetki aikaa ja katso, mitä päässäsi liikkuu. Onko mielessäsi jotain nalkuttavia huolia? Onko ylivoimaisia tunteita? Ole yksinkertaisesti tietoinen esiin nousevista ajatuksista tuomitsematta niitä.

Vaihe 5: Palaa hengitykseen

Kun olet kuitannut ajatuksesi, on aika palata keskittymään hengitykseesi. Pysy tässä tietoisessa tilassa muutaman minuutin ajan, tarkkaile hengitystäsi ja päästä irti kaikista esiin nousevista ajatuksista.

Vaihe 6: Palaa kehoosi

Kun olet lopettanut meditoinnin, on aika palata kehoosi. Heiluttele jalkojasi, sormiasi ja varpaitasi ja avaa hitaasti silmäsi. Tunne kehosi energia tämän siirtymän aikana.

Loppuhuomautukset

Meditointi matkalla on helpompaa kuin luuletkaan! Se vaatii vain muutaman hetken ajastasi, ja se voi tehdä ihmeitä yleisen mielenterveytesi kannalta. Joten seuraavan kerran, kun tunnet itsesi kiireisen aikataulusi hukuttamaksi, yritä löytää muutama minuutti rauhaa päivän aikana ja harjoitella muutamaa yksinkertaista meditaation vaihetta.

Lisää käytännön vinkkejä siitä, miten pysyä terveenä tämän pandemian aikana, löydät [tästä artikkelista] (https://www.gekkoscience.fi/en/blog/stay-mentally-healthy-during-pandemic), jonka on kirjoittanut Gekko Science.

Tässä artikkelissa esitetyt ajatukset ovat vain kirjoittajan omia, eikä niitä pidä liittää mihinkään muuhun organisaatioon, kuten Gekko Scienceen.

Meditaation esteiden voittaminen

Meditaatioharjoituksen aloittaminen voi olla vaikeaa, vaikka olisimme kuinka innostuneita. Valitettavasti on olemassa lukuisia tiesulkuja, jotka voivat estää meitä ottamasta harjoitusta osaksi jokapäiväistä elämäämme. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme joistakin yleisistä esteistä, joita ihmiset kohtaavat, kun on kyse onnistuneen meditaatioharjoituksen löytämisestä, ja siitä, miten ne voidaan voittaa.

Yleiset haasteet

On olemassa muutamia yleisiä ongelmia, jotka tulevat esiin, kun yritetään aloittaa onnistunut meditaatioharjoitus, kuten esim:

 • Keskittymisen vaikeus
 • Tunne siitä, että se on ajanhukkaa.
 • Vaikeus löytää aikaa harjoittelulle
 • Halu lopettaa ennen loppua

Haasteiden voittaminen

Hyvä uutinen on, että pienellä vaivalla nämä haasteet voidaan kaikki voittaa. Seuraavassa on muutama vinkki esteiden voittamiseen ja onnistuneen meditaatioharjoituksen luomiseen:

 • Aloita pienestä - Kun haluat keskittyä harjoitukseesi, yritä aloittaa aluksi lyhyillä jaksoilla (5-10 minuuttia). Näin on helpompi pysyä keskittyneenä ja varmistaa, että saat harjoituksestasi kaiken irti.

 • Etsi itsellesi sopiva aika - Säännöllisen harjoittelun tekeminen voi olla jo itsessään haaste. Yritä etsiä päivästä aika, jolloin voit olla yksin ja ilman ulkoisia ärsykkeitä (kuten muita ihmisiä, musiikkia tai televisiota).

 • Tee siitä osa päivittäistä rutiinia - Meditaation ottaminen osaksi päivittäistä rutiinia varmistaa, että pysyt harjoituksessa ja että varaat sille aikaa joka päivä.

 • Käytä ajastinta - Jos huomaat haluavasi lopettaa ennen kuin olet valmis, kokeile käyttää ajastinta. Näin voit keskittyä harjoitteluun murehtimatta, kuinka paljon aikaa sinulla on jäljellä.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit voittaa onnistuneesti kaikki esteet, jotka saattavat estää sinua aloittamasta onnistunutta meditaatioharjoitusta.

Meditaatio ja luovuus: Meditaatio: Miten harjoitus voi lisätä innovaatiokykyäsi

Luovuus on arvokas väline edistymiseen millä tahansa alalla. Meditaation on todistettu lisäävän sekä luovuutta että innovointia, mikä tekee siitä uskomattoman hyödyllisen harjoituksen kaikille, jotka haluavat lisätä tuottavuuttaan. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme, miten säännöllinen meditaatioharjoitus voi auttaa vapauttamaan luovuutesi ja vapauttamaan sisäisen innovaattorisi.

Meditaation ja luovuuden välinen yhteys

Meditaatiolla on osoitettu olevan useita positiivisia vaikutuksia aivoihin, mukaan lukien luovuuden lisääntyminen. Meditaation tiedetään vähentävän stressiä, parantavan keskittymistä ja keskittymistä sekä lisäävän luovien ideoiden virtausta. Kaikki nämä hyödyt ovat olennaisen tärkeitä innovaatioiden ja luovan ajattelun edistämisessä.

Nevadan Las Vegasin yliopiston tutkijat ovat jopa havainneet, että niillä, jotka harjoittavat säännöllisesti meditaatiota, on 50 prosenttia suurempi mahdollisuus saavuttaa korkein luovuuden taso tietyssä tehtävässä.

Vinkkejä luovuuden lisäämiseen meditaation avulla

Hyvä uutinen on, että muutamalla yksinkertaisella vinkillä voit lisätä luovuuttasi sisällyttämällä meditaation osaksi jokapäiväistä elämääsi. Seuraavassa on muutamia ideoita, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun:

 • Aseta ajastin - Kun meditoit, aseta ajastin, jotta voit keskittyä harjoitukseesi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia ajasta.

 • Avaa mielesi - Meditaation onnistumisen avain on avata mielesi nykyhetkelle ilman arvostelua tai vastustusta.

 • Kirjoita ideasi ylös - Kun ideoita alkaa virrata harjoituksen aikana, kirjoita ne hetkeksi ylös. Tämä auttaa sinua muistamaan ne ja toimimaan niiden mukaan myöhemmin.

 • Ryhdy oppilaaksi - Ole avoin oppimaan uusia asioita meditaatiosi aikana. Tämä voi tapahtua kirjan lukemisen, podcastin kuuntelemisen tai jopa dokumentin katsomisen muodossa.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit helposti ja nopeasti lisätä luovuuttasi sisällyttämällä säännöllisen meditaatioharjoituksen elämääsi.

Yleisimmät kysymykset

K: Mitä hyötyä meditaatiosta on mielenterveydelle? V: Meditaatiolla on todettu olevan useita etuja mielenterveyteen, kuten stressin, ahdistuksen ja masennuksen vähentäminen sekä yleisen hyvinvoinnin ja onnellisuuden parantaminen.

K: Miten meditaatio vaikuttaa aivoihin? V: Meditaatiolla on osoitettu olevan useita vaikutuksia aivoihin, kuten aivokuoren (aivojen uloin kerros, joka vastaa aisteista saatavan tiedon käsittelystä) paksuuden lisääntyminen, verenkierron lisääntyminen prefrontaalisessa aivokuoressa (joka osallistuu päätöksentekoon ja tunteiden säätelyyn) ja hyvän olon välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin, tuotannon lisääntyminen.

K: Olen uusi meditaation harrastaja, mistä aloitan? V: Jos meditaatio on sinulle uutta, hyvä aloituspaikka on löytää rauhallinen, mukava tila, jossa voit istua tai maata mukavasti. Voit sitten kokeilla ohjattua meditaatiosovellusta tai YouTube-videota päästäksesi alkuun. On myös hyödyllistä varata joka päivä säännöllinen aika meditaation harjoitteluun, vaikka aluksi vain muutama minuutti.

K: Miten meditaatiota voidaan käyttää stressinpoistovälineenä? V: Meditaatio voi olla hyödyllinen keino stressin lievittämiseen, koska sen avulla voit keskittyä nykyhetkeen ja päästää irti ajatuksista ja huolista menneisyydestä tai tulevaisuudesta. Hitaasti ja syvään hengittämällä ja kiinnittämällä huomiota hengitykseen voit rauhoittaa mieltäsi ja kehoasi, mikä voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan yleistä hyvinvointia.

K: Mitä eri meditaatiotyyppejä on ja miten valitsen itselleni sopivan? V: On olemassa monia erilaisia meditaatiotyyppejä, kuten mindfulness-meditaatio, lempeysmeditaatio ja transsendentaalinen meditaatio. Sinulle parhaiten sopiva meditaatiotyyppi riippuu tavoitteistasi ja mieltymyksistäsi. Joidenkin mielestä on hyödyllistä kokeilla muutamia eri meditaatiotyyppejä, jotta he näkevät, mikä toimii heille parhaiten.

;

©Copyright 2022

www.elamanmuutos.fi